Duurzaam gedrag – Theorie en praktijk
OnlineLunch & Learn webinar
12.00 – 13.00 uur
Wat drijft de Nederlander om duurzame keuzes te maken, en wat belemmert deze gedragingen? Hoe groot zijn de verschillen tussen doelgroepen, en wat kunnen we daaruit leren?
In dit Lunch & Learn webinar van de NIP sectie Sociale & Economische Psychologie duikt Judith Roumen (gedragsonderzoeker bij Milieu Centraal) in de psychologie van duurzaam gedrag. Ze bespreekt theorieën en modellen die uitleggen waarom mensen wel of niet kiezen voor duurzame alternatieven, en wat we in de praktijk meten aan verschillende gedragingen en keuzes.
Datum & tijd
Woensdag 2 april, van 12.00 tot 13.00 uur.
Aanmelden
Deelname aan dit webinar is gratis. Meld je aan via onderstaande button. In de dagen voorafgaand aan het webinar ontvang je de kijk-link.
Lunch & Learn webinarreeks Sociale & Economische psychologie
Dit webinar is de tweede in een nieuwe reeks lunch & learn webinars. Een laagdrempelige manier om je te laten informeren over actuele inzichten en praktijkcases binnen de sociale & economische psychologie (SEP) én om in contact te komen met collega’s.
Houd de NIP-agenda en LinkedIn pagina van sectie SEP in de gaten voor de andere data.
Judith Roumen
Judith Roumen is gedragsonderzoeker bij Milieu Centraal. Als sociaal psycholoog met een focus op consumentenpsychologie en gedragsverandering, onderzoekt zij hoe je duurzame keuzes kunt verklaren en uiteindelijk beïnvloeden. Na haar studie heeft de gewerkt aan allerlei vraagstukken over consumentengedrag en gedrag van bedrijven, voor de overheid en als freelance onderzoeker.
De onderzoeken die ze bij Milieu Centraal doet zijn heel breed; van het effect van informatie tot het effect van financiële prikkels en regels op duurzame keuzes. Daarbij bundelt ze inzichten uit bestaande onderzoeken over duurzaam gedrag per thema en monitort Milieu Centraal hoe het staat met het huidige duurzame gedrag in Nederland. Thema’s die zij recentelijk heeft bestudeerd zijn verduurzamen van je huis, klimaatadaptatie in je tuin, kleding en refurbished apparaten kopen, consuminderen en de attitude van Nederlanders op bijna 100 duurzame gedragingen. Tevens combineert ze deze psychologische inzichten over de mens met CO2-impactcijfers en adviseert op basis daarvan ministeries en gemeenten over impactvol beleid.