DESTRESS: tijdige detectie van stresssignalen om organisatorische en individuele veerkracht te vergroten
OnlineDoe mee aan het DESTRESS-project – Samenwerken aan vroegtijdig signaleren van stress en stressoren voor een gezondere werkomgeving!
Stress op de werkvloer: een groot probleem
Stress is een groot probleem in organisaties. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van het verzuim door stress wordt veroorzaakt en dat dit jaarlijks miljarden euro’s kost. Met onze missie om Nederland duurzaam inzetbaar te maken, zien we DESTRESS als een belangrijke mogelijkheid om verzuim door stress gerelateerde klachten terug te dringen. Daarom werken we mee aan het DESTRESS-project!
Naar een concrete stress-meet-tool om verzuim tegen te gaan
DESTRESS is een initiatief van het Amsterdam UMC en wordt uitgevoerd met een grote groep onderzoekers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Het resultaat is de “DESTRESS-oplossing”: een tool op basis van AI die aangeeft als stress bij een medewerker te hoog oploopt en wat de mogelijke oorzaken zijn. Vervolgens kunnen de werkgever, de medewerker en eventueel de arbo professional hierover in gesprek om samen oplossingen te bespreken. Je kunt het dus zien als een gespreksstarter met als doel voorkómen dat stress te hoog oploopt en medewerkers uitvallen. Medewerkers en werkgevers profiteren hier dus allebei van!
Help mee om DESTRESS een succes te maken!
Het komende jaar gaan we veel in de steigers zetten. De eerste stap is dat er focusgroepen worden gehouden met werknemers, leidinggevenden, ZZP’ers arbo profesisonals én jullie als arbo psychologen.
Ben je bereid om vragen te beantwoorden over de randvoorwaarden en wensen van een DESTRESS aanpak vanuit jouw perspectief?
Wat zijn de mogelijke voordelen om mee te doen?
• Een vacatievergoeding voor uw tijd van €140,- per uur
• bijdragen aan de DESTRESS aanpak vanuit jouw professionele perspectief;
• een mooie kans om toe te voegen aan de wetenschap.
Meld je aan voor de focusgroep 6 juni 2025, 13:00-15:00 bij NIP in Utrecht
Stuur een mailtje naar onderzoekster Lily Anzion – l.j.anzion@msterdamumc.nl voor meer informatie en de planning van je deelname.