NIP

Sectiebestuur Jeugd

Evelien Dirks

Bestuurslid, psycholoog, senior-onderzoeker NSDSK

Marnix Loer

Bestuurslid, GZ psycholoog, werkgroep Jeugdhulp en jeugd GGZ

Irene van Noort

Bestuurslid, Mediation
portretfoto van Tineke Valentijn-Volkers

Tineke Valentijn-Volkers

Bestuurslid, gz- en schoolpsycholoog

Annabel Bunschoten

Student in sectie

Malou Holthuizen

Student in sectie

Marnix Loer

Sinds 2020 werk ik als GZ-psycholoog en systeemtherapeut i.o. bij KOOS Utrecht, een netwerkorganisatie voor jeugdhulp in Utrecht-West. Daarvoor was ik behandelcoördinator van residentiële behandelgroepen en ambulante teams, en heb ik veel psychodiagnostiek gedaan. Mijn loopbaan begon als groepsleider op behandelgroepen met uit huis geplaatste kinderen en jongeren. In mijn werk zoek ik graag de ruimte om te pionieren en nieuwe wegen te verkennen, altijd met het belang van kinderen, jongeren en ouders voorop.

Sinds 2024 ben ik ook betrokken bij de werkorganisatie van Kwaliteit en Blijvend Leren, waar ik het perspectief van professionals vertegenwoordig om de jeugdhulp blijvend te verbeteren. Ik werk zowel in als aan de jeugdhulp, met als doel mezelf uiteindelijk overbodig te maken.

Daarnaast zit ik sinds 2022 in het bestuur van de sectie Jeugd. Ik wil met een frisse blik bijdragen aan de vraag wat psychologen nu echt toevoegen aan het jeugdveld. Begrip van gedrag en beleving helpt ons jongeren én ouders te ondersteunen bij vastlopen, altijd in samenwerking met andere beroepen in het jeugdveld. Voor mij is het belangrijk dat we zoveel mogelijk met hen samenwerken om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk kinderen en hun ouders een beroep hoeven te doen op de jeugdhulp. En wanneer dat wel nodig is, ze zich ook daadwerkelijk door ons geholpen voelen.

Contact: marnix.loer@koosutrecht.nl of m.loer@kbl.nl

Irene van Noort

Als zelfstandig gevestigd sociaal, arbeids- en organisatiepsycholoog NIP werk ik sinds 2009 ook als mediator en coach binnen de Collaborative Practice (CP). In deze interdisciplinaire aanpak werken advocaten, financials en gedragswetenschappers samen aan duurzame oplossingen voor scheidings- en verdelingskwesties. Centraal staat een respectvol overleg, waarin conflictvermijding en bescherming van alle gezinsleden vooropstaan.

In mijn rol als psycholoog-coach begeleid ik ouders bij het opstellen van een duurzaam ouderschapsplan. Ik bewaak de gezinsgerichte aanpak en help ouders om samen verantwoordelijkheid te blijven dragen voor hun kinderen, ook na een scheiding.

Internationaal ben ik actief binnen de IACP (International Academy of Collaborative Practice) en was ik van 2016 tot 2019 voorzitter van het Europese netwerk ENCP. In Nederland heb ik via de VVCP zowel de basistraining als verdiepingscursussen verzorgd voor professionals in dit vakgebied.

Binnen de sectie Jeugd van het NIP wil ik mijn kennis en ervaring inzetten voor betere psychologische educatie van ouders in conflictsituaties. Mijn ambitie is om de multidisciplinaire aanpak breder onder de aandacht te brengen, zodat we de positie van kinderen in kwetsbare gezinssystemen beter beschermen en risico’s vroegtijdig leren herkennen.

Contact: irene@getyoustrong.com

Tineke Valentijn-Volkers

Ik ben Tineke Valentijn-Volkers, gz-psycholoog/schoolpsycholoog vanuit mijn eigen praktijk Het Leerhuis in Den Haag. Ik heb me altijd beziggehouden met de problemen waar kinderen tegenaan kunnen lopen bij het leren. Ik voer diagnostiek uit en behandel kinderen en richt me op ouderbegeleiding, leerkrachtcoaching en de ondersteuning van intern begeleiders en kwaliteitscoördinatoren. In 2023 publiceerde ik mijn boek Klokkijken en pannenkoeken bakken, een psycho-educatieboek voor kinderen met dyscalculie en hun ouder of begeleider.

Verder zet ik mij onder andere in voor belangenbehartiging van kinderen die te maken krijgen met een procedure in het vreemdelingenrecht volgens de BIC-methodiek. In dit kader voer ik gedragswetenschappelijk onderzoek uit bij de kinderen en hun gezinnen.

Ik zie mijn functie binnen het bestuur als een combinatie van organisatie en inhoud. Het stelt mij in staat om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied, terwijl ik tegelijkertijd mijn organisatietalent kan inzetten.

Thema’s die mij heel na aan het hart liggen zijn kinderrechten, kansengelijkheid en de samenwerking tussen onderwijs en zorg. Ik wil mij hiervoor inzetten tijdens mijn periode in het bestuur.

Heb je vragen, of zoek je contact? Ik ben bereikbaar via tineke@hetleerhuis.info.

Annabel Bunschoten

Mijn naam is Annabel Bunschoten en ik ben 21 jaar oud. In september 2024 ben ik gestart met de masteropleiding Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende het gehele academische jaar loop ik stage bij MoodLift, waar ik als e-coach studenten met milde psychische klachten ondersteun. Daarnaast zal ik binnenkort een onderzoeksstage en praktijkstage volgen om mij verder te verdiepen in het klinische werkveld.

Mijn ambitie als SiS’er (Student in Sectie) is om de kloof tussen de academische wereld en het praktijkgerichte werk als psycholoog te verkleinen. Ik zet mij graag in voor de belangen van studenten, evenals voor de belangen van psychologen binnen de jeugdsector. Tot slot wil ik mij breed oriënteren en mijn kennis verdiepen, zodat ik deze op gepassioneerde wijze kan delen met enthousiaste studenten en andere belanghebbenden binnen het boeiende werkveld van de kinder- en jeugdpsychologie.

Ik ben te bereiken via annabelbun@gmail.com.

Malou Holthuizen

Ik ben Malou Holthuizen, 20 jaar en ik ben momenteel derdejaars psychologiestudent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik volg hierin de richting ontwikkeling en mentale gezondheid, omdat ik mij later graag wil gaan focussen op de kinder- en jeugdpsychologie. Ik vind het heel belangrijk dat elk kind tijdens de ontwikkeling al toegang heeft tot (psychologische) hulp wanneer dit nodig is. Vandaar dat ik ook juist in de sectie Jeugd aan het werk ben. Bovendien ben ik nieuwsgierig naar de meningen en ervaringen van de psychologen in dit werkveld.

Deze sector is niet onbekend bij de meeste studenten, velen vinden de jeugd juist heel interessant. Voor deze studenten wil ik een aanspreekpunt zijn bij vragen over hun toekomst en over de actualiteiten in het werkveld. Zo hoop ik hen een duidelijk beeld te geven van het werkveld kinder- en jeugdpsychologie, zodat ze met een goed gevoel van theorie naar praktijk kunnen stappen.

Heb je vragen of ben je gewoon benieuwd naar mijn ervaringen als student in deze sectie? Je kan me bereiken via malou.holthuizen@ru.nl!